Így hasznosítsd újra a régi zsírkrétákat: minél töredezettebb, annál jobb ??

A kisebbek előszeretettel rajzolnak zsírkrétával, jó esetben papírra, de amíg a szülő nem figyel, a falat vagy a bútorokat is szívesen kipingálják. Az elhasználódott csonkokkal azonban már nem könnyű az alkotás, így ezek előbb-utóbb a doboz aljára kerülve várják, hogy kidobják őket.Pedig egy alig 15 perces trükkel újra életre keltheted a legapróbb töredékeket is! Mutatjuk, hogyan.

1. Az amúgy is törött zsírkrétákat törjük minél kisebb darabokra, a sütőt pedig melegítsük elő 150 fokra. ?

2. Egy szilikon formát töltsünk meg a zsírkrétamaradékokkal, majd tegyük a sütőbe körülbelül 15-20 percre, de folyamatosan figyeljük: ha megolvadtak a darabok, fogókesztyű segítségével szedjük ki a formát a sütőből! ?

3. Hagyjuk kihűlni, ehhez lehet, hogy egy órára is szükség lesz, majd egyszerűen pattintsuk ki őket a formákból, és élvezzük az egyszínű, vagy akár szivárványos, újjászületett kréták varázslatos rajzerejét! ?

Ha különböző színeket keversz, lehet, hogy elsőre csúnyának, zavarosnak tűnhet a „kisült” kréták felszíne. Ne ess kétségbe, a másik oldaluk szemet gyönyörködtető lesz, ha pedig a különböző árnyalatokat színek szerint szétválogatod, egész biztos, hogy mesés lesz a végeredmény. ??

húsvéti_zsírkrétás_sütős

(Képek: Pinterest.)