Tündéri hímestojások, amikhez csak zsírkréta kell: elképesztően egyszerű, mégis mutatós technika ???

A legtöbb háziasszonynak nemcsak a húsvéti sütés-főzés, de a locsolóknak szánt hímestojások elkészítése is izzasztó kihívás. Most mutatunk a csokinyusziknál kreatívabb, költség- és időkímélőbb módszert! Ráadásul a fiúk is díjazni fogják, mert akár meg is ehetik a fehérjedús jutalmat.

A zsírkrétával festett pirostojásokhoz elegendő a szokásos módon megfőzni a tojásokat, lehetőleg a forrástól számítva még 10 percig, hogy biztosan megkeményedjenek. Ezután a még forró tojást tegyük tojástartóba, és zsírkrétával rajzoljunk rájuk különböző mintákat, akár több színnel! A tojás melegségének köszönhetően a kréta csak úgy csusszan majd a felületén, és miközben olvad, különleges és egyedi alakzatokat hoz létre. A zsírkrétákat akár hajszárítóval is lehet hevíteni, és bátran használjunk minél több színt!

A kisebbeket is be lehet vonni, ugyanis a főtt tojások kevésbé törékenyek, a zsírkrétával pedig már a legapróbbak is biztos kézzel bánnak. A Crayola meseszép színeivel igazi műalkotásokat hozhatsz létre!

húsvéti_zsírkrétás_tojásfestős

 

(Képek: Pinterest.)