Unjátok a rajzolást?? Így pörgesd fel az egyhangú kreatív foglalkozást! ?‍♀️?

A borongós időben bármivel próbálkozik a szülő, nehéz lekötni a gyerekek érdeklődését. ?☔

Mindig az vonzza őket, amit nem szabad – míg jó időben alig lehet rávenni, hogy egy kicsit a kertben, friss levegőn is mozgolódjon, amikor esik, természetes, hogy kipróbálná az összes kerti játékát – na, nem ám esőkabátban és gumicsizmában, hanem a nyári szandálban, elvégre, május van. ?

Mulatságos arcok

A nem éppen kerti aktivitásokhoz ideális időben teret engedhetünk a kreatív foglalkozásoknak. Azonban az ilyen hosszú özönvizek esetén, mint az idei, nehéz nap mint nap új ötlettel előállni. Bár egy rajzkihíváson való részvétel talán némiképp motiváló lehet, az alábbi módszerrel borítékolható a biztos siker. Az írószereken és lapon kívül nincs szükség másra, csak ragasztóra, és régi, színes, fényképes újságokra. ?

Az előkészületeket a nagyobb gyerekekkel közösen is végezhetjük, míg a kicsiknek az előre kivágott testrészeket adjuk a kezébe, egy gyerekeknek való ragasztó kíséretében.
A játék lényege, hogy előre megrajzolt, kacifántos fejformákra, arcokra, de akár egész alakokra is illesszük az újságból kivágott testrészeket!?�?? Nem biztos, hogy találunk tökéletesen odaillőt, de éppen ettől lesz kacagtató a program.? Nemcsak az arcot, vagy testet rajzolhatjuk meg előre, de akár a ragasztással is kezdhetünk – ez kicsik esetében lehet, hogy előnyösebb. Ekkor a felragasztott kivágás köré kérjük meg, hogy alkosson valamit…?‍??‍?

?A viccesre sikerült kollázsokat várjuk Facebook üzenetben!

kollazs_rajz

(Képek: Pinterest/ Le Dada Blog.)