Hihetetlen dolgot készítettek egy hétköznapi tárgyból: 3 szédületes ötletet mutatunk ??♻

A flakonos ásványvizek és üdítők bár nem képezik minden család hétköznapjainak szerves részét, születésnapi ünnepségeken azért mégis biztosan előkerülnek. ??

Természetesen alap, hogy az újrahasznosítható műanyagot szelektíven gyűjtve az arra kijelölt szemetesbe dobjuk, viszont a flakon egy apró részét meg is tarthatjuk: méghozzá a kupakot. ??

Szórakoztat és fejleszt

A kis műanyagdarabra a gyerekeknek való filctollak helyett alkoholos filccel tudunk írni, ez kizárólag a szülő feladata. A játékot viszont a kisebbek is élvezhetik, miután megszáradt a tinta: az alábbi három szenzációsan kreatív ötleten kívül kitalálhatunk egyedi társasokat is, amihez akár a játéktáblát is készíthetjük saját kezűleg. Legyen szó a betűk, vagy számok gyakorlásáról, vagy egy izzasztó amőba-mérkőzésről, a kupakok remek szolgálatot tesznek. Jó időben akár az aszfaltra krétával felvázolt mezőkön is folyhat a verseny. Az alapból különböző színű, vagy különbözőre festett kupakok gond nélkül helyettesíthetik a társasjátékokból hiányzó bábukat is! ?✔

A megunt, vagy nem használt kupakokat jótékony célra is leadhatjuk, erről az interneten számtalan információt találhatsz. ?

Íme három kiváló, példa értékű ötlet édesanyáktól, akik nemcsak a környezetvédelemre, de gyermekük fejlődésére is igyekeznek odafigyelni!

kupak_craft

(Képek: Pinterest.)