Tavaszváró ötletek virágformákkal

Melegszik az idő és már csak napok választanak el bennünket a naptári tavasztól. Rügyeznek a fák, hamarosan pedig nyílni kezdenek a korai virágok. Hangolódjatok a hétvégén együtt a tavaszra egy kis kézműveskedéssel. 

Ha virágokat szeretnél készíteni vagy rajzolni, talán nem is hinnéd, hányféle módon teheted ezt meg. Itt elolvashatod a mi kedvenceinket: 

1. Nyomdázz! 

A nyomdázásról már többször írtuk, mennyire kreatív és sikerbiztos foglalkozás. Nyomdát készíthetsz magadnak is, de biztosan bármelyik szettben találsz olyan formát, amiből aztán virágot készíthetsz. Tulajdonképpen egy egyszerű kör is elég, amivel aztán megalkotjátok a virág közepét és köré a szirmait. Használhattok egy vagy több színt. Haladók pedig megpróbálhatnak váltani a perspektíván. 

2. Hajtogass! 

Az origami szuper menő és talán nem is képzelnéd, milyen végtelen fajta virágot lehet hajtogatni ezzel a technikával. Ha nincs otthon origami papír, bármilyen színes lap, de akár a képes magazinok feleslegessé vált oldalait is remekül fel lehet használni ehhez a mókához. 

3. Fess! 

Az akrilfestés nagy divat az utóbbi időben, de bármilyen festék megteszi, amit könnyen kezelhetőnek találtok. Gyakoroljátok a különböző virágok lefestését képek alapján, vagy találjatok ki újakat! Remek kreatív gyakorlat lehet ebből. 

+1 Nyúljatok a természethez! 

Menjetek ki a szabadba és nézzétek meg, milyen alapanyagokat kínál számotokra. Néhány tavalyról megmaradt levél, tűlevelek, száraz ágak, puha moha – gyűjtsetek változatos anyagokat, otthon pedig rendezzétek őket virág alakban egy strapabíró papírra. Egy kis ragasztás és kész is a háromdimenziós mestermű!