Elő a papírvirágokkal nőnapra!

Idén hétfőre esik a nőnap, így egy teljes hétvégénk van apró ajándékokkal készülni a környezetünkben élő nőknek és lányoknak. A kézműves tevékenység fejleszti az agyi funkciókat és remekül kikapcsol, így érdemes a kisfiúkat is rávenni egy kis kreatív alkotásra. Eláruljuk, hogyan készül az egyszerű, de mutatós papírvirág! 

Nőnapra virágot adni a legjobb. Az élő növény azonban talán sok, míg a vágott virág hamar elhervad. Tökéletes megoldás lehet néhány szívvel-lélekkel készített színpompás papírvirág. 

Szükséges alapanyagok: 
– hurkapálcika 
– színes papír / krepp papír / csomagoló papír 
– ragasztó 
– szalagok 

Elkészítés: 

1. A hurkapálca lesz a virág szára. Ehhez vágjunk zöld, vagy más sötét színű lapból hosszú csíkokat, amiket beragasztózva szorosan felsodrunk a pálca köré.  
2. Színes papírra rajzoljuk fel a kívánt virág fejének körvonalát és vágjuk körbe. Haladók meghajthatják és még egy-két sziluettel egyberagasztva több dimenziós virágfejet varázsolhatnak. Az origami mesterei pedig akár egész hajtogatott csodákat varázsolhatnak. A kész fejeket tűzzük és ragasszuk a pálca felső részére, úgy, hogy az ne látszódjon ki, de ne is csússzon ki belőle. 
3. A szárral megegyező színű papírból vágjunk egy hosszú, vagy több rövidebb levelet – a virág típusának megfelelően, és ragasszuk őket a pálca köré kissé ívelten. 
+1 A kész virágra kis szalaggal masnit is köthetünk, hogy ünnepibb legyen. 

Na de milyen virágot készítsünk? 

Rózsa 
Több technikával is elkészíthető. Türelmesebbek elkészíthetik a rengeteg szirmot külön, és összeragaszthatják őket a dús hatásért. Az egyszerűség hívei egy lapból csigavonalban kivágott sávot is feltekerhetnek. Színe lehet piros, fehér, sárga, rózsaszín. 2 vagy több kis levelet igényel.  

Tulipán 
A feje egyszerű, alul csepp alakú, felül pedig élesen bevágott. Több síkot is összeragaszthatunk belőle, előfordul több színben is. Egy hosszú levelet igényel. 

Nárcisz 
A fej nem nehéz, bár két darabból áll. A szétálló szirmokat egyben is kivághatjuk, de fel kell ragasztanunk rájuk a kosárszerű belső részt. Ennél a virágnál a fej enyhén lehajlik, így hurkapálca helyett drótból érdemes készíteni a szárat. Egy vagy két hosszú levél illik hozzá. 

Számtalan papírvirág-készítési útmutatót találunk a neten, de akár saját magunk is elképzelhetünk növényeket. Érezzük jól magunkat alkotás közben, és ajándékozzunk szívből!