A legjobb húsvéti DIY ötletek! I.

A húsvét már a nyakunkon, a gyerekek pedig alig várják, hogy a jól megérdemelt tavasziszünetben majszolhassák a csokinyuszikat és egyéb finomságokat, amiket ilyenkor szoktak kapni. Ha a locsolkodás idén el is marad, tegyük élménnyé az ünnepet néhány egyszerű, de nagyszerű kézműves ötlettel! 

1. Nyuszifüles hajpánt 

Ügyességi szinttől függően választhatunk alapanyagokat. A kezdők készítsék el az egészet papírból: egy vastag sáv a gyerekek feje köré, és már ragaszthatjuk is rá a nyuszifüleket. Akinél van otthon felesleges hajpánt (lehetőleg sima, nem pedig fogas aljú), az a hajpántot betekerheti szalaggal, a tetejére pedig szintén kellemes anyaggal bevont drótból hajthat füleket. Egy kis extra virágdíszítéssel húsvétkor igazi ünnepi fejdísz lesz belőle. Az elkészült remekmű egész biztosan a kislányok kedvence lesz. 

2. Tojásos üdvözlőlapok 

Könnyen elkészíthető és hasznos ajándék. Egy színes lapot hajtsunk félbe, és az egyik felén vágjunk nagy, tojás alakú lyukat. A másik fél belső oldalát dekorálhatjuk rajzzal, színes papírkombinációval, vagy akár maszkoló szalaggal. A képeslap lezárva olyan lesz, mintha egy szép, díszes húsvéti tojás lapulna benne. A szabad felületekre írhatunk is valami kedveset, majd postára adva elküldhetjük a rokonoknak, akiket most nem tudunk látogatni. Csak vigyázzunk, hogy időben odaérjen! 

3. Zacskó-nyuszi 

Ha engedi az idő, és elmentek valahova kirándulni, a gyerekek biztosan lelkesebben falatozzák majd az uzsonnát egy nyuszi alakú zacskóból. Ehhez csupán egy barna kenyeres vagy péksütis zacskóra van szükséged, lehetőleg olyanra, amin nincs „ablak”. Rajzolj a zacskóra szemet, orrot és bajszocskát. Tedd bele az uzsonnát, és kösd meg a zacskót a felénél madzaggal vagy befőttes gumival. A zacskó szárának maradékát vágd be középen és akár oldalt is jó mélyen, a végeket pedig vágd hegyesre, mintha valódi nyuszifülek lennének. A zacskó hátuljára ragaszthatsz nyuszifarkat is vattából vagy papírgalacsinból.