Szilveszteri szórakozás – kézzel készítve

Idén nem lesz sok szilveszteri buli, a tűzijátékozást is szigorú keretek között lehet lefolytatni – pedig biztosan sok gyerek nézné csillogó szemekkel a fényes csodákat. Bár 8-ra otthon kell lenni, attól még megadhatjátok a módját annak, hogy elbúcsúztassuk ezt a kusza évet. Elő a kölyökpezsgővel és dekorálásra fel! 

A dekorálás remek időtöltés a gyerekeknek a szünidőre, segíti a hangolódást és még a kézügyességük is fejlődhet. A mi 3 kedvencünk a következő: 

1. Emlékmontázs 

A 2020 különleges volt, miért is ne örökítenétek meg képekben? Ha van elég családi képetek, nyomtass ki belőlük. Kereshetsz hozzájuk az interneten is helyekről, ahova ellátogattatok vagy ahova pont nem tudtatok. Mindenképpen keressetek szép emlékeket, és írjátok fel azt is, milyen jó dolgok történtek az idén. A kész montázsból lehet egyszerű kép, de akár füzetborító is. Ha egy dobozt csomagoltok a montázsba, abba rejthettek idei tárgyi emlékeket is. 

2. Csákó 

Színes papír, filctollak és egyéb dekorációs elemek kellenek csak egy újévi papírsüveghez. A végén fűzzetek bele gumit vagy szalagot, hogy az óév utolsó napján mindenkinek a fején maradjon a csodás fejfedő. A belsejébe újévi kívánságokat vagy fogadalmakat is írhattok! 

3. Szerencsedoboz 

Néhány papírdarabra írjatok olyan dolgokat, amik jövőre teljesülhetnek, vagy szeretnétek, hogy teljesüljenek. A kívánságok szólhatnak magatoknak vagy a családtagoknak is. Közben keressetek egy pörgető alkalmatosságot egy társasjátékból, vagy vegyetek magatokhoz dobókockát. Húzzatok ki egy-egy kívánságot, és pörgessétek vagy dobjátok ki, hogy teljesül-e az idén. Ha biztosra akartok menni, akkor a kocka számai a hónapokat jelöljék. Így nem az a kérdés, hogy teljesül-e, csak az, hogy mikor!