A környezetbarát megoldás – így csomagolnak a japánok!

Az előző cikkben olvashattatok arról, hogyan lesz tökéletes a papírral borított ajándék. A környezetvédelem jegyében azonban ajánlunk egy papírmentes, szép és különleges csomagolási módszert: a furoshikit! 

Remek érzés megtalálni a legszebb csomagolópapírt egy boltban, de aztán fájó szívvel dobjuk az összetépett darabokat a szemetesbe. Az évszázados japán technika, a furoshiki textilt használ, így az nem válik szemétté, amint lekerül a dobozról. 

A furoshiki tulajdonképpen egy négyzet alakú kendő. Külön vásárolhatsz különböző méretű furoshikiket, vagy körbenézhetsz otthon a maradék anyagok között, esetleg benézhetsz egy textilboltba is. Az internet pedig tele van szebbnél szebb útmutatókkal, hogyan burkold be az ajándékot és csomózd meg a kendőt a végén. 

A mintákra nem jellemző a karácsonyi stílus, de ha egy szerű fehér textiled van, azt kézzel is díszítheted, vagy variálhatsz a kendő színével önmagában is. Esetleg tűzhetsz a csomagra karácsonyi kiegészítőket: fagyöngyöt, fenyőágat, mézeskalácsot, karácsonyfadísz. 

A furoshiki remek módja annak, hogy a gyerekeket már korán környezettudatosságra neveld. Bármilyen formáját is választod, garantáltan egyedi lesz az ajándékod, és nem fogy sem a papír, sem a cellux!