Így csomagolnak ajándékot a profik

Történt már veled olyan, hogy megtaláltad a tökéletes ajándékot, de jobb híján egy ajándéktasakba tetted, amiből a kikandikáló részek rögtön leleplezték a meglepetést? Vagy megpróbáltad becsomagolni, de a végeredmény nem mutatott jól a képeken? A mai cikkből megtudhatod, hogyan dobhatod fel az ajándékaidat a csomagolással. 

Sokszor halljuk, hogy ne a borító alapján ítéljük meg a könyvet, és hogy a külső nem minden. A valóságban azonban a csomagolás igenis sokat tesz hozzá az ajándékhoz. A szépen csomagolt meglepetés szeretetet és törődést tükröz, míg a hanyag borítás nemtörődömséget. Az ázsiai kultúrákban még a legapróbb ajándékokat is gondosan csomagolják. Szinte mindegy, mit rejt a csomag, csak az számít, mennyi energiát fektetett az ajándékozó a csomag szépségébe. Ha idén te is szeretnél profin csomagolni, fogadd meg az alábbi tippjeinket. 

1. Tedd az ajándékot dobozba! 

A szaloncukor formára csomagolt plüssök és egyéb amorf ajándékok rontanak az összképen. Ha az ajándék nem négyszögletes dobozban van, tedd bele egybe – akár egy cipősdobozba. A doboz nem igazán számít, úgyis becsomagolod papírral. Ha azonban szereted a szép dobozokat, az üzletekben rengetegféle díszes ajándékdoboz kapható, amit asztán a megajándékozott fel is használhat otthon tárolásra, vagy jövő karácsonykor ebbe helyezheti valaki más ajándékát. Ezt a dobozt elég lesz színben passzoló szalaggal átkötnöd. 

2. Elő a vonalzóval! 

A drága csomagolópapírok belső fele olykor mérővonalakkal van ellátva. Azonban az egyszerű, fehér hátoldalú csomagolópapír is remekül szerkeszthető! Egy hosszú vonalzó és egy ceruza segítségével mérd rá az ajándék oldalainak pontos méretét. Ha nem akarod, hogy a doboz éle esetleg kiszakítsa a papírt, hagyj a hajtásoknak 1-1 plusz millimétert. 

3. A szegésről se feledkezz meg! 

Kimérted a papírt és már hasítanál is bele az ollóval? Ne olyan hevesen. Még a legszebb vágások is tűnhetnek slamposnak, az egyenetlenekről nem is beszélve. Csak nézz a ruháidra; az anyagon nem látni a vágást, csak a szegést. ezt kell tenned a papírral is. Hagyj a széleken kb. 1 centiméternyi kifutót, amit a végén visszahajthatsz, így szebbek lesznek a szélek. 

4. Kiegészítőkre fel! 

Megvan a doboz, megvan a papír. Bármilyen szép is a csomagolópapír, ez még csak egy becsomagolt doboz, nem pedig ajándék. A hab a tortán egy szép, színben passzoló szalag lesz. Ezekből kapható felragasztható típus, de az interneten számos videó mutatja be, hogyan lehet szépen átkötni egy doboz. Választhatsz papírszalagot vagy akár textilszalagot is. Natúr tematikájú csomagokon a rafia vagy a madzag mutat szépen – ezeket dekorálhatod fagyönggyel, fenyőágacskával, de akár karácsonyfadísszel vagy mézeskaláccsal is. 

5. A mondat végén a pont: az üdvözlőkártya! 

Lehet képeslapméretű, vagy akár csak egy kicsi tag, amit a szalagra fűzhetsz. Megveheted a boltban, kinyomtathatod az internetről, de akár magad is megrajzolhatod. A csomagolópapír sajnos a kukában végzi, de az üdvözlőlapot, amire egy-egy kedves üzenet is került, biztosan sokáig őrizgeti majd az, akit megajándékoztál. 

+1 Vond be a gyerekeket! 

Ha nem éppen az ő ajándékukról van szó, hanem a nagyszülőkéről, barátokéról, akkor vond be a lurkókat is a díszítésbe. Ha elég lelkesek a gyerekek, akkor nem is muszáj csomagolópapírt venned; fogj egy széles tekercset bármilyen matt papírból és hagyd, hogy kidekorálják. Ehhez használhatnak filceket, nyomdákat, bármit, amivel ki tudják tölteni a lapot. Az üdvözlőkártyákat is megrajzolhatják ők maguk. Nagyszülőknél garantált a siker, ha meglátják, milyen szeretettel készült még a csomagolás is.