3+1 igazi ajándék gyerekrajzból

Adni jobb, mint kapni – ez köztudott. Bár a gyerekeknek ritkán van saját jövedelmük, az ünnepből ők is teljesen ki szeretnék venni a részüket. A gyerekrajzok és egyéb kézműves alkotások szívmelengetően kedves ajándékok lehetnek. Most azonban adunk pár tippet arra, hogyan varázsolhatjátok együtt egyedivé és hasznossá a kreatív lurkók ajándékait minimális költséggel. 

1. Nyomjátok textilre! 

Az egyedi textilekhez alig pár dologra van szükség: egy hasznos textilre (tolltartó, párnahuzat, póló, vászontáska stb.) és a gyerkőc alkotására. Ha kész a mű, fotózzátok vagy szkenneljétek be a képet, majd szerkeszd az adott felületnek megfelelő méretre. Ma már rengeteg nyomda vállal ilyesmit, sőt, vannak olyan ajándékboltok, amik egyenesen a saját képes tárgyakra szakosodtak. 

2. Ragasszátok tárgyakra! 

A koncepció ugyanaz, csak a technika más. Ez a megoldás kisebb gyerekekhez is passzol, akik még az absztrakt korszakukat élik. Az elkészült művet méretezzük egy egyszerű tárgyra (gyertyatartó, napló és egyéb írószerek, tárolódoboz stb.). Nyomtathatod pauszpapírra, amit aztán kétoldalú ragasztóval rögzítesz a tárgyra, vagy mehet egyből matricalapra is. 

3. Vágj elé sziluettet! 

Kedves ajándékkártya vagy kép lehet abból, ha a szintén absztrakt alkotást egy színes laból kivágott sziluett mögé helyezed. A sziluett lehet valamilyen vektoros kép, de akár a gyerkőc profiljáról lőtt kép is. A számítógépes varázslat után nyomtasd ki és vágd körbe, hogy megkapd a pozitív vagy negatív sablont. Bátrabbak egyből az alkotást is sziluettalakra vághatják, de biztonságosabb a negatív sziluettet a kép elé helyezni.  

+1. Aki a virágot szereti, rossz ember nem lehet 

Nagymamáknál, nagynéniknél biztosan akad otthon néhány cserepes virág. Nem lenne szuper, ha a cserepet rejtő kaspókat az egyik szerettük alkotása díszítené? Festhettek a kaspóra szabadon vagy stencilezéssel, esetleg a nyomdázás is szóba jöhet.