Kézzel készített ajándék Valentin-napra

Valentin-nap – a szerelmesek napja. A szokás mára szinte minden kontinensen elterjedt. Kedves gesztus ajándékozni valami személyeset a szívünk választottjának. Sokan bíznak a boltban vásárolható ajándékokban, egy kézzel készített meglepetés azonban mégis nagyobb örömet tud okozni.

Bár a szerelem a felnőttek terepe, érdemes a gyerekekre is gondolni. Már az egészen kis gyerekeknek lehet az óvodában olyan kis társuk, aki kedvesebb számukra a többinél. Ezen kívül az ünnep feldobja a mindennapokat, így remek téma lehet a rajzoláshoz, kézműves elfoglaltsághoz. Nem csak anyák napján készülhetünk ajándékkal az anyukáknak sem; a Valentin-nap remek alkalom arra, hogy kifejezzük a szeretetünket.

A kézzel készített ajándékok terén nyugodtan engedjük el a fantáziánkat. Színes képeslapot is készíthetünk, de a bátrabbak egy gyertyatartóval is megpróbálkozhatnak.

Feldíszíthetünk például egy használaton kívüli befőttesüveget. Nem kell hozzá más, mint csillámpor, ragasztó, ecset és egy díszes szalag. A csillámpor kiválasztása után, bekenjük az üveget ragasztóval, de az elképzelt minta helyét kihagyjuk. Ezt követően a ragasztós felületre szórjuk a csillámport úgy, hogy minden hézagot elfedjen. Száradás után az üveg nyakát szép szalaggal díszítsük.

Az üveg külsejét festékkel is dekorálhatjuk. Az eljárás hasonló, mint a csillámporos díszítés esetén. Szükség lesz egy szivacsra, tartós festékre, ami megmarad az üveg felületén, illetve egy sablonra, hogy lefedjük az üveg azon részét, amit nem szeretnénk befesteni. A száradást követően hasonlóan díszíthető szalaggal. A feldíszített üvegbe tehetünk gyertyát vagy akár égősort is, hogy megvilágítsa a rávarázsolt mintát.