7 szerelmes szokás szerte a világban

Valentin-nap alkalmából tekintsünk szét a nagyvilágban, hogy mások miként ünneplik a szerelmet. Persze csak akkor, ha már bekészítettük a szívecskés girlandokat, megírtuk a Valentin-napi lapokat és már a sütőben a saját készítésű sütemény vagy a hűtőben pihen a csokoládé! 

Románia 

A szomszédos országban február 24. a legromantikusabb nap. A Dragobete, vagyis „a nap, amikor a madarak eljegyzik egymást” a szerelem és a tavasz ünnepe. A fiúk és a lányok virágot keresnek az erdőben és hóval mossák meg az arcukat. 

Dél-Korea 

Az ázsiai országban a szerelmet nem csak februárban, hanem minden hónap 14-én megünneplik. Májusban rózsa napot, júniusban csók napot, decemberben ölelés napot tartanak. Április 14-e azonban az egyedülállók ünnepe. 

Argentína 

Dél-Amerikában egy egész héten át ünneplik a szerelmet – vagy inkább a cukrászokat. A forróvérű országban az a modern szokás alakult ki, hogy a párok csókokért cserébe édességet adnak a másiknak. 

Dél-Afrika 

A lányok gyakran szívecskét tűznek a ruhájuk ujjára, amire a szerelmük vagy kiszemeltjük nevét írják. Nincs is csodásabb annál, mint amikor célba ér az üzenet. 

Kína 

A távoli Kínában a szerelmet egy szomorú történettel ünneplik a nyár közepén. Július hetedikén rendszerint közel áll egymáshoz két jól látható csillag. A monda szerint ilyenkor egy tehénpásztort és egy isten lányát látjuk az égen. Az eltiltott szerelmesek csak évente egyszer találkozhatnak. 

Észtország és Finnország 

Északi barátainknál a február 14-e nem más, mint a Barátság ünnepe. Az emberek apró ajándékokkal kedveskednek a hozzájuk közel állóknak. 

Japán 

A szigetországban kettévált a Valentin-nap: február 14-én ajándékoznak a lányok, március 14-én pedig ezeket viszonozzák a fiúk. A legnépszerűbb ajándék itt nem a kártya, hanem a kézzel készített és gondosan csomagol csokoládé.