A sokoldalú buborék fólia 3+1 mókás felhasználása

Amerikában minden évben január utolsó hétfőjén tartják meg a nemzeti buborékfólia napot. Ez idén január 25-re esett. Bár nálunk nincs kijelölve egyetlen nap sem a pukkanós fólia tiszteletére, csomagoláshoz szívesen használjuk mi is. A légbuborékok megvédik a törékeny holmit, és a későbbi kipukkasztásuk kész relaxáció. De mire jó még ez a fólia? 

A hasznos csomagolóanyagot először 1957 gyártotta le két feltaláló. Háromdimenziós tapétát akartak gyártani, végül csomagolás lett belőle. Bár nem túl környezetkímélő a használata, ám jó szolgálatot tesz értékesebb tárgyaink megvédésében. Az elhasznált fóliával pedig akár játszani is lehet. 

1. A rombolás művészete  

A kisebb gyerekek, főleg a fiúk egyik fontos korszaka a kalapáló időszak. Akár barkácsolósat játszanak, akár az ütögetés mechanizmusa és hangja köti le őket, a buborékfólia egy hatalmas szabad terepet jelenthet a kis játékkalapácsok alatt. A buborékfólia révén egy csipet fizikát is tanulhatnak a gyerekek a számukra még nehezen érthető légnemű anyagokról. 

2. Térdvédő 

Ha a gyerekek szeretnek csúszni-mászni, egy kis darab buborékfóliából remek térdvédő készülhet számukra. A kis izgő-mozgók így az ízületeiket védve mászhatnak körbe a lakásban. A játék izgalmának érdekében készítsünk otthon egy kis akadálypályát a számukra! 

3. Ugróiskola 

Boborékfólia-lapokból egy mókás ugróiskolát készíthetünk, ami a talp számára is érdekes és izgalmas. A kipukkanó buborékok érzékelése különleges élmény lesz a lábaknak játékközben. Csak ügyeljünk arra, hogy a lapokat jól rögzítsük a padlón, nehogy megcsússzunk és baleset legyen belőle.  

+1 Óvd a tárolókat! 

A bubokékfóliával kibélelhetjük azokat a dobozokat, amiben ömlesztve tartjuk a játékokat. A kisautók vagy éppen az építőkockák, amellett, hogy zajosak, még karcolhatják is a tárolók belsejét. A buborékfóliával megóvhatod a tárolók belsejét.