Kötelező kreatív program vízparti nyaralásra?: így marad örök emlék?

A gyerekek bolondulnak a vízparti nyaralásokért, és bár a gumimatracozás, vagy a labdázás nagy népszerűségnek örvend, a különböző vízi kincsek felkutatása is előkelő helyen szerepel a programok között.??

Az összegyűjtött csigákat, kagylókat a felkészültebbek egy külön zacskóba gyűjtik, de sokan csak beleszórják a táska egyik zsebébe – aminek az lesz a vége, hogy mire hazaérnek a nyaralásból, a meszes vázak porrá zúzódnak.?

Örök emlékek kagylóból?

Nem kell a tengerpartig utazni, ha az ember fia/lánya kagylókat szeretne gyűjteni. A Balatonban éppúgy hemzsegnek az üres kagylóhéjak, amik csak arra várnak, hogy méltó helyen díszítsék a lakást, vagy szórakoztató gyerekjátékok legyenek.?

Fontos, hogy már alapból készüljünk inkább egy műanyag dobozzal, mint zacskóval, hogy a megtalált gyöngyházfényű kagylók épségben hazajussanak. Otthon aztán, vagy akár a szálláson, neki lehet állni a kreatívkodásnak.? Festéket, ragasztót, csillámport, vagy vicces szemeket is segítségül hívhatunk, de a színes fonalak és papírok szintén jó szolgálatot tesznek. Íme, egy kis inspiráció, mi minden készíthető néhány mezei (vagyis, vízi) kagylóból! A festett műveket érdemes lehet átlátszó lakkal lefújni (ez mindenképp a szülő feladata), hogy tovább tartsanak a ragyogó színek! Így biztosan nem kallódnak el, és évekkel később is örömmel emlékeztetnek a kellemes vízparton töltött időre.??

kagylo

(Képek: Pinterest.)