Csillogó akvárium házilag?: akár egy valódi tengeri csoda?✨

A vízi élővilág minden gyereket elvarázsol.? A színes halak, és furcsábbnál furcsább élőlények viszont gyakran elég kényesek, és háziállatként macerás tartani őket – de minek is igazi halat venni, ha műanyag figurákkal is pótolható az élmény????

Aki már járt tengerparton, egész biztosan nem felejti el az égszínkék víztömeg ragyogó csillogását.? A parttól nem messze is szivárványos?, tarka élővilág várja a kis búvárokat, akik valószínűleg szívük szerint mindent hazavinnének a tengerfenékről, de van egy ennél egyszerűbb módja az emlék tartós elraktározásának.? A titkos hozzávaló pedig nem más, mint egy olcsó gyógyszertári anyag.??

Akvárium befőttesüvegben

A lekvárfőzésből? megmaradt különböző méretű és formájú üvegek végre méltó feladatot kapnak: ők fogják az akváriumot szolgáltatni! Ezen kívül szükség lesz szűrt vízre, kék? színű ételfestékre, tetszőleges színű csillámporra✨, és természetesen a tengeri élővilágra??, amit a műanyag alakokon kívül „eredeti” tengeri kagylókkal? vagy kavicsokkal is kiegészíthetünk. A víz különleges textúrájáért pedig a gyógyszertárban 500-600 Forint?/200 ml-es áron kapható növényi glicerin felel. Ebből csupán néhány cseppre lesz szükség, nem szükséges a nagy kiszerelést venni.

Az elkészítés pofonegyszerű: először a figurákat, kavicsokat és kagylókat tegyük az üvegbe??. Ezt követően töltsük fel vízzel?, és dobáljuk bele a vidám halacskáinkat?. Jöhet is a kék színezék?, amiből tetszés szerint csepegtessünk, odafigyelve arra, hogy alaposan eloszlassunk minden cseppet, nehogy hirtelen változzon túl sötétre tőle a víz. Miután elértük a kívánt kékséget, szórjuk bele a csillámot✨, majd néhány csepp glicerinnel? fixáljuk a folyadékot. A befőttesüveg tetejét szorosan csavarjuk rá, akár ragasztópisztollyal biztosítsuk, hogy ne csavarják ki a gyerekek, és ne folyjon ki a tartalma. Kisebb gyerekeknél üveg helyett műanyag flakont használjunk, a biztonság érdekében. ❗Fontos, hogy ne töltsd teljesen csordultig az üveget, hogy maradjon egy kis levegő, így rázogatásra a halacskák mozgásba, azaz úszásba lendülnek a csillámló habok között.?✨?

akvarium_befottben

(Képek: Pinterest.)