Jelmezötletek kicsiknek – jön a Halloween!

Ahogy közeledik az október vége, a világon sok gyerek együtt várja a Halloween ijesztő, ám mókás ünnepét. Ma már hazánkban sem ritka, hogy egy szomszédságban a gyerkeek közösen útra keljenek és édességet kérve járják a házakat. Nem árt felkészülni, mielőtt bekopogtatna hozzánk pár lurkó „Csokit vagy csalunk!” felkiáltással. És ha éppen a gyerkőc szeretne részt venni a csokigyűjtésen, ajánlunk néhány házilag is elkészíthető jelmezt! 

1. Kísértetház 

Bizony, ház. Ez a jelmez inkább papírt és ollót igényel, nem pedig varrógépet. A szendvicsember módjára kialakított jelmez kartonpapírból készíthetjük el. Képességeinknek megfelelően rajzoljuk meg a házat, pókhálózzuk be az ablakait, ragasszunk rá denevéreket, sőt, akár kísértetek is lóghatnak rajta. Csak arra ügyeljünk, hogy a ház mérete jól takarjon, de ne akadályozza a mozgást. 

2. Boszorkány 

A lányoknak igazán könnyű dolga van, ha ezt a jelmezt választják. Mindössze egy csúcsos kalapot kell összeállítaniuk, akár színespapírból, aztán felölteni egy ruhácskát valami csíkos harisnyával. Bevállalósabbak próbálkozhatnak sminklatex-szel, amiből görbe orrot készíthetnek maguknak. A seprű se maradjon otthon! 

3. Rongybaba 

Olyan lányoknak ajánljuk a rongybaba szerepet, akiknél akad otthon valamilyen fodros, csíkos vagy kockás ruhácska és kötényke. Ebben a jelmezben a sminken és a hajon van a hangsúly. A frizura vörös fonalból készüljön, jó sűrű szálakból alkossunk két copfot, és persze a választékot is ragasszuk le ragasztópisztollyal, hogy olyan legyen, akár a valódi haj. Szemceruzával festhetünk nagy szeplőket és hatalmas szempillákat a kislányok arcára, és a hatalmas, kerek pirosító foltról se feledkezzünk meg. Aki azt mondja, hogy egy rongybaba nem is félelmetes, az gondoljon csak a hírhedt Annabelle-re! 

4. Rágóautomata 

Ez a jelmez igazán a legkisebbeknek áll jól. A ruha nem igazán lényeges, válasszunk valamilyen semleges színt, aminek az elejére egy lapon felragaszthatjuk az árat és a kiadónyílást. A jelmezre a sapka teszi fel a koronát: keressünk egy elnyűtt sapkát, lehetőleg olyat, ami le is lóg egy kicsit, majd erre varrjunk vagy ragasszunk színes kis pomponokat! Ilyen pomponokat bármelyik hobbiboltból beszerezhetünk. Ha jól csináltuk, a gyerkőc kobakja valóban olyan lesz, mint egy nagy kerek búra telis-tele rágógumival. 

5. Pálcikaember 

Bár a koncepció egyszerűnek tűnhet, a sötétben igazán érdekes jelmez lehet belőle. Keressünk fehér szabadidőruhát a gyermek számára, majd erre fekete szigetelőszalaggal húzzunk vonalakat: törzs, két kar, két láb. Az arcot fehér kartonpapírból, vagy akár egy eldobható papírtányérból is elkészíthetjük. Erre egyszerűen fekete filccel rajzoljuk egy kört, benne egy szmájlival. A rajzlapról megelevenedő lény tuti siker. 

+1. Rénszarvas 

Mókás és akár karácsonykor ismét elővehető jelmez lehet egy apróság számára a rénszarvaskosztűm. Ehhez mindössze egy barna, kapucnis szabadidőruhára és egy pár világos színű kesztyűre lesz szükségünk. a kesztyűket töltsük meg tömőanyaggal, majd varrjuk őket a szabadidőruha kapucnijára – kész is az erdő királya! 

Ha pedig minden kötél szakad, fogjunk egy ollót és egy lenyűtt lepedőt, hiszen a szellem jelmez sosem megy ki a divatból!