Dekorálj tököt Halloween után is!

Ha Halloween akkor tökfaragás, de ez nem jelenti, hogy később ne szórakozhatnánk jól a megmaradt tökökkel. Mutatunk néhány szuper trükköt, hány féle módon dekorálhatsz tököt otthon anélkül, hogy kibeleznéd vagy kifaragnád. Így garantáltan biztonságos lesz a játék a gyerekek számára is. 

1. Fesd ki! 

Festhettek rá geometriai mintákat, egyéb motívumokat, de akár mesefigurákat is. Ügyeljetek arra, hogy a festék tapadjon a tök felületére. Ezt elősegíthetitek a tök alapos megtisztításával és egy erősebb, jó fedésű festék, például tempera megválasztásával. 

2. Cérnavarázs 

Egy kissé komplexebb dekorációt varázsolhattok a tökre egy nagy adag gombostű és különböző cérnák vagy hímzőfonalak segítségével. A tűket úgy szúrjátok a tökbe, hogy ha azokat összekötitek a fonalakkal, valamilyen mintát adjanak ki. Érdemes a dizájnt előbb papíron megtervezni, nehogy egy lyukakkal teli tök legyen a vége! 

3. Harisnyát rá! 

Ha van régi vagy nem használt harisnya otthon, lehetőleg fekete, abba is belehúzhatjátok a tököt. Ha eleve nagylyukú, vagy mintás, akkor a kitöltés felnagyíthatja a mintáját. Ha egyszínű harisnyáról van szó, szaggassátok meg egy kicsit, hogy egy vagány tököt kapjatok. 

3+1. Jelmezbál 

A jelmezek ideje a Halloween, de egy dísztök akkor jár jelmezben, amikor csak akar. Ki mondta, hogy egy tökre nem applikálhattok mókás jelmezeket? Gondoljátok végig, mi az, ami narancssárga. Tigris, bohóchal vagy akár egy répa? Csak a kreativitásotokon múlik, mi lesz belőle. Persze, ha hajlandók vagytok lefesteni, a lehetőségek tárháza végtelen.