Így használd fel a megmaradt csomagolópapírt!

Talán nálatok is maradt pár fel nem használt csomagolópapír-csík az ünnepek után. Esetleg ti sem marcangoljátok a csomagolást, hanem gondosan fejtitek le a celluxot a papírról, hogy minél kevésbé sérüljön, aztán összehajtogatva kallódik valahol a szép mintájú anyag? Mutatjuk, hogyan élhetnek tovább ezek a kedves mintájú papírok. 

A környezettudatosság sosem volt még ennyire téma, mint manapság. Akár a felesleges szemét redukálása, akár a szép dolgok megőrzése motivál, mindenképpen érdemes újra felhasználni a körülöttünk lévő dolgokat. 

1. Apró borítékok 

A megmaradt papírból készíthetsz apró borítékokat. Ezekhez számtalan sablont találsz az interneten, de akár vonalzóval is kimérheted, ha gyakorlott vagy. Az apró borítékokba aztán kedves üzeneteket, születésnapi extra zsebpénz, Instax fotókat rejthettek. Mellékeljétek ajándékokhoz, vagy adjátok csak úgy – feldobják még a legborúsabb napot is. 

2. Girland 

Ha imádod a szezonális dekorációt, a kifejezetten karácsonyi mintás papírokból készíthetsz füzéreket. A legegyszerűbb, ha egyforma háromszögeket vágsz a papírból, vagy akár különböző papírokból, és azokat ragasztod egy madzagra. Kreatívabbak vághatnak ki fenyőfa- vagy más alakzatokat, esetleg hajtogathatnak is sík, vagy térbeli formákat. 

3. Masni 

Ha csak vékonyabb csíkocskákat tudsz megmenteni, akkor sincs minden veszve. Az interneten szintén elérhető rengeteg útmutató, amik elmagyarázzák, hogyan lehet egyszerűen és kevés alapanyagból díszmasnikat gyártani. Így jövőre még a szimplább csomagolópapírba rejtett ajándékaidon ünnepi stílusú masni díszeleghet majd. 

+1 Tömőanyag 

Erre a használt csomagolópapír a legalkalmasabb. A széttépett, összegyűrt papír sem kell, hogy a kukában landoljon. Használd tömőanyagként őket, ha dobozban tárolsz vagy szállítasz valamit. Ha elteszed jövő karácsonyig, akkor valakinek az ajándékát is kibélelheted a darabokkal. Még nagyobb lesz az izgalom, ha a doboz felbontása után még kutatni kell az ajándék után a sok színes papírdarab között.