? Kézzel készített Valentin napi cukiságok ❤️❤️❤️

Valentin nap ma már nem csak a szerelemről, hanem a barátságról és a szeretetről is szól, hiszen  Bálint napján,  legjobb barátainkat, barátnőinket és akár testvérünket és szüleinket is meglepjük valami kedves kis aprósággal.

Készítsetek kreatív Valentin napi ajándékot saját kézzel, így évek múltán is biztosan Te jutsz majd eszébe az általad meglepettnek és boldogsággal tölti majd el a szívét, hisz tőled kapta!

Adunk pár ötletet, hogy milyen ajándékot is lehet pár lépésből könnyedén és gazdaságosan elkészíteni.

safe use of art products 2_edited

 

Színes szív szívből! ???

 

Lássuk mi kell hozzá! ?

Csupán pár darab zsírkréta és egy hőálló szilikonforma.

Keress otthon megmaradt zsírkrétákat, melyek már túl picik ahhoz, hogy használni tudd színezéshez és rakosgasd bele egy szilikonformába, mely Valentin naphoz illő mintákat tartalmaz. Választhatsz például szív, rózsa, virág vagy maci sütőformát. Amennyiben egy színű formát szeretnél, úgy tedd a mélyedésekbe egy színből összeválogatva a zsírkrétákat, de márvány színű formát is készíthetsz. Ehhez pedig csak annyi a dolgod, hogy keverd össze a színes zsírkrétákat.

 

1e097809b5a4304c23c5a1b7aaad7bda

 

Tedd 200 fokra felmelegített sütőbe kb. 10 percre, így a zsírkréta darabok összeolvadnak, majd vegyük ki és hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt a forma, pattintsuk ki a krétákat a mélyedésekből. A szív vagy más formákból akár akasztós díszt is készíthetsz egy zsinór segítségével, ahogyan a fenti képen is látható. Ügye milyen egyszerűen elkészíthető? A gyerekek kérjenek segítséget a szüleiktől a sütő használatához!

4cad1242cc6c169acb0d8064a4910120

 

A kész színezőket csillámos ragasztóval is díszítheted, vagy ha fúrsz rá egy lukat, ráfűzhetsz szalaggal egy Valentin napi üdvözlőkártyát, amire saját kezűleg írhatsz és rajzolhatsz valami szépet. Ehhez filctollakat, színes ceruzákat vagy festéket is használhatsz. ?

 

27598327156_d99d1cb55d_b(1)

Pár nap múlva újabb Valentin napi tippeket osztunk meg kedves olvasóinkkal! Kövessetek minket Facebook-on is!