Filléres gyógyszertári eszközből szórakoztató gyerekjáték ✨??

„Nyisd ki nagyra a szádat: ááá!”?‍⚕️- Minden felnőtt és gyerek ismeri az orvosok bevett mondatát, amit a torokvizsgálat előtt mondanak el kicsiknek és nagyoknak.

A vizsgálathoz -régen- használt fa spatulával viszont sokkal izgalmasabb dolgok is történhetnek, mint, hogy nyálasan a szemetesben landoljanak.

Keltsd életre

A gyógyszertárban körülbelül 500 forintért bárki vásárolhat egy csomag spatulát, de hobbiboltokban többféle méret közül is válogathatunk, 8-20 forint / darabáron. Ha beszereztük az alapot, akár filctollal, akár festékkel esünk neki, nem árt előtte papíron megtervezni az alkotást. Ehhez rajzoljuk körbe a spatulát, és magyarázzuk el a kicsinek, hogy olyan tervvel álljanak elő, amik ráférnek a formára. Lányok balerinákat, hercegnőket, vagy csillámos unikornisokat, míg a fiúk habzó szájú szörnyeket vagy szuperhősöket is kanyarinthatnak a nem mindennapi vászonra. Színes papírokkal, vicces szemekkel felturbózva komplett bábokat készíthetünk, de több spatula összeragasztásával is el lehet szórakozni. A lehetőségek végtelen tárházának csak a gyerekek fantáziája szab határt! Íme, néhány ötlet, amiket a Crayola lélegzetelállító színeseivel is spatulára vethetsz.

spatula_rajzok_2000

(Képek: Pinterest.)