Új életre kelnek a befőttesüvegek és konzervek: kreatív, mutatós és hasznos ötlet?✨♻

Bár egyre több háztartásban igyekeznek megvalósítani a hulladékmentességet, szinte kiküszöbölhetetlen szemétforrásnak számítanak bizonyos tartós élelmiszerek csomagolásai, a befőttesüvegek és konzervdobozok.?

Környezettudatos és felelős szülőként példát mutatva az üvegtől üveggyűjtőben, míg a konzervektől szelektíven gyűjtve szabadulunk meg. Néhány darabot azonban bátran meg lehet tartani a háztartáson belül: mutatjuk, hogyan!?‍♀️

Fesd át és pakold tele!

Nem kell speciális festékeket beszerezni, egy mezei temperával éppolyan bájos és dekoratív tartókat alkothatunk a használaton kívüli üvegekből, mint amilyenek a lakberendezési boltok polcairól kacsintgatnak hívogatóan. A tartósság érdekében érdemes lefújni őket áttetsző lakkal, ezt kizárólag a szülő végezze, a festést viszont rábízhatjuk a kisebbekre is! Az alkotáshoz nem, vagy csak minimális mennyiségű vízre van szükség, hogy ne folyjanak el a megtervezett minták és kompozíciók, de ha megtörténne a baj, és nem úgy sikerülne egyik vagy másik alak, mint az elképzelt, bármikor könnyedén újrakezdhető az alkotás folyamata.
Nemcsak festékkel, de alkoholos filctollal is szemet gyönyörködtető módon új életre kelthetjük az üres üvegeket vagy dobozokat, viszont ez a verzió inkább a nagyobb gyerekek esetében javasolt, ugyanis az erős festék a bőrről is nehezen kopik le, és lenyelve veszélyesebb, mint a festék. A csillámos ragasztókat azonban bárki használhatja a díszítéshez, az eredmény tündöklő lesz!
Készüljön egyedi ceruza- vagy fogkefetartó, fakanál-állomás, vagy zsepkendős befőtt, a különböző méretű és formájú üvegek és dobozok fantáziadúsan felhasználhatóak!

befőttesüveg_konzerv

(Képek: Pinterest.)