Mikulás készítése a Crayola-val!

Beköszöntött a tél, úgyhogy itt az ideje a Mikulás napjára készülődni. Aranyos, kézzel készített dekorációs tippeket osztunk meg, amiket könnyen és egyszerűen készíthetnek el otthon a gyerkőcök.

Elő a tenyerekkel!

Első ötletünk egy nagyon mókás feladatot ad a gyerekeknek. Csak a Crayola 8 db-os temperakészletére és a tenyerünkre van szükségünk, hogy egy vidám mikulást varázsoljunk a papírra.
Első lépésként a képen látható módon kenjük be a kezünket, majd egy határozott mozdulattal nyomjuk rá a papírra. Pár másodpercig tartsuk a papíron a kezünket mozdulatlanul, majd óvatosan emeljük le a papírról. És lám egy kedves Mikulás köszön vissza ránk, aki már csak arra vár, hogy szemet, orrot és szájat rajzoljunk neki.

mikulásdiy01

 

Kövekre fel!

Másik kedves ötletünkhöz szintén a jó minőségű Crayola tempera vagy vízfesték szükséges és pár darab csúcsos formájú kő. A köveket tisztítsuk meg a kosztól, majd szépen rajzoljuk fel rájuk egy grafit ceruzával az alap vonalakat. Ezek után kezdődhet a festés. Szépen, egyenletesen vigyük fel a festéket a kövekre és hagyjunk időt a száradásra. Legutolsó lépésként a kontúrvonalakat erősítjük meg a Crayola vékony filctoll készleteivel. Mókás időtöltés kicsiknek és nagyoknak, ráadásul garantáltan minden egyes Télapó egyedi és különleges lesz.

mikulás02

 

Reméljük Ti is kedvet kaptatok a karácsonyi készülődésre:)

Merüljetek el a kreativitás világába a Crayola-val!