Köszöntsük együtt a Crayola új, kék színű zsírkrétáját!

Talán Te is hallottad már a hírt, hogy a Crayola „nyugdíjazta” egyik jól ismert színárnyalatát, a pitypangsárgát (angolul: Dandelion). Helyét egy új, szuperélénk kék szín veszi át. 

C8qtWmjVwAAUdXd

A zsírkréták már évszázadok óta nyújtanak önfeledt időtöltést az embereknek.
Ismerd meg most Te is a Crayola zsírkréták izgalmas történetét!

Egy kis zsírkréta történelem

A mai, modern zsírkréták szülőhelye Európa volt. Az első kréták a faszén és olaj keverékéből készültek, majd később különböző, természetes színezőanyagokkal tették még izgalmasabbá az alkotásokat. Például a vas-oxidot, a vörös és sárga színekhez, a mangán-oxidot vagy barnakövet a feketéhez, a hematitot vagy vörös vasércet a vörösbarnához és a porcelánföldet a fehérhez használták. 

Lascaux

A Crayola első zsírkrétái

A Crayola 1903-ban lepte meg a színezni vágyókat első zsírkréta csomagjával, amely akkor 8 színt tartalmazott: piros, sárga, kék, zöld, narancssárga, barna, lila és fekete.

Crayons and Box

Az 1910-es években 6 új, izgalmas színnel bővítették a készletet, melyben ezután megtalálható volt a halványpiros, a bordó, a világos vörös, az égkék, a sárgásbarna, a tűzpiros, az ibolya és a szürke színek. A több mint 100 év alatt számos új szín látott napvilágot, mely még nagyobb szabadságot adott az alkotni vágyóknak! Napjainkban a Crayola zsírkréták tengernyi színárnyalattal várják a kicsiket és nagyokat egyaránt.

Szomorkodásra tehát semmi ok, hiszen csodás sárga színárnyalatok várnak még a színezni vágyókra!

Fedezd fel Te is a Crayola izgalmas zsírkrétáit és engedd szabadjára a képzeletedet!