Crayola rajziskola

Minden gyerek szeret rajzolni. Vannak azonban, akik nem tudják hogyan valósítsák meg ötleteiket. A kreativitás gyermekként még meg van bennünk, azonban ahogy felnőtté válunk, egyre inkább eltűnik, ezért fontos, hogy gyerekkorban minél többet fejlesszük ezt a képességet.

A gyermek fejlődése szempontjából kiemelkedően fontos a rajzolás. Fejleszti a vizualitást, segíti a térérzékelést, valamint a kéz és szemmozgás összehangoltságában is jelentős szerepet játszik. Teret ad a gyermekeknek érzelmeik kifejezésére, hiszen ez a gyerekkori önkifejezés vizuális eszköze.

A Crayola rajziskola segít ebben! Heti blogsorozatunkból a gyerkőcök megtanulhatják a rajzolás alapjait, egyszerű, mégis nagyszerű minták segítségével!

A tanulás megkezdése előtt, adunk pár tippet a szülőknek, hogy a Crayola rajziskola elvégzése minél élvezetesebb legyen a gyermek és a szülő számára egyaránt.

Tippek

Hagyjuk, hogy a gyerek ismerkedjen a különböző rajzeszközökkel. Fontos, hogy megtapasztalja az anyagokat, formákat, színeket, a ceruza fogását. A feladat elvégzése előtt adjunk időt a neki, hogy magától rajzoljon, így el tudja sajátítani az alapformákat, mint a vonal, karika és a cikkcakk. Ezek rajzgyakorlataink alapja is. A megfelelően egymáshoz illesztett alapformákból pedig kész művek születnek!

Bíztassuk őket, hogy ismerkedjenek környezetükkel és az őket körülvevő tárgyakkal, hiszen mindenben rejtőzik legalább egy alapforma! ?

Engedjük a gyermeknek, hogy elnagyzolt, túlzó vonalakkal gyakorolják az alapokat! Ez elősegíti, hogy ne görcsösen szorítsák a ceruzát, valamint így sokkal élvezetesebb is számukra az alkotás.

Szerezzünk be egy radírt, ha javítani szeretne az apróság. Ez természetesen a segédvonalak eltávolításához is jól jön.

Kezdjünk is neki!

Csibe

  • Rajzoljunk egy kört. Ez lesz a csibénk fejecskéje.
1. lépés- Csibe feje
  • Rajzoljunk egy nagyobb kört a csibe testének.
2. lépés : Csibe teste
  • Most a kisebb körbe tegyünk két pontot a szemének, illetve rajzoljunk egy háromszöget a csőr ábrázolására. Majd rajzoljuk meg a lábakat.
3. lépés: Szemek, csőr és lábak
  • Végül tetszés szerint színezzük ki.
4. lépés: színezés

Reméljük élveztétek bevezető feladatunkat! Jövőhéten ismét jövünk egy cuki állatformával!