Az alkotás szerepe a gyerekek életében

A kreatív alkotás az önkifejezés egy olyan formája, amelyet a gyerekek igyekeznek minél korábban gyakorolni. Egy építőkocka-torony vagy egy festékpacákkal teli lap csupán az első lépések ezen az úton. 

A gyerekeket felszabadítja, ha kifejezhetik az érzéseiket, gondolataikat, vagy újraélhetik az emlékeiket és a tapasztalataikat például rajzolás formájában. Fontos, hogy minden ilyen próbálkozást pozitív megerősítés kövessen, mert a bírálás hatására a gyermek elfojthatja magában az alkotás iránti igényét. 

A legjobb, ha segítjük a gyermek lelki világának kiteljesedését azzal, hogy érdekes és változatos eszközöket nyújtunk számára. A Crayola termékek széles választékával az egyszerű rajzoláson és színezésen túl a kreatív alkotás végtelen skáláján próbálhatják ki magukat kicsik és nagyok. 

A Washimals széria díszíthető és mosható kiskedvenceket rejt, így az alkotás folyamatát csempészik a játékba. A nyomda- vagy glitterkészletek a dekorálás által fejlesztik a szépérzéket. Amennyiben a klasszikus rajzolásnál maradunk, szintén nem csupán a színes ceruza után nyúlhatunk. Aszfaltkréta, viaszkréta, csillámos filcek és sok más írószer áll rendelkezésünkre, hogy megtaláljuk azt, ami a leginkább gyermekünkhöz való. 

Mindenkiben ott rejlik a kreativitás, csak meg kell találni a legmegfelelőbb eszközt.