Készítsünk valami aranyosat a kimaradó wc gurigákból!

Ha van valami a háztartásokban, ami mindenképpen a kukákban landolna, akkor az a wc papír gurigák. Pedig annyi aranyos figurát lehet belőlük készíteni! Egy kis fantázia és kreativitás és már készülhetnek is a szebbnél szebb dekorációk, figurák.

Mi most karácsonyi változatban hoztunk el nektek pár ötletet: egy hóember, manó és mikulás formájában! Amikre mindenképpen szükséged lesz az olló, ragasztó, vatta, filctollak, színes papírok, de lehet még pici pomponokat, szemeket, gombokat, glitteres filcanyagokat és festéket is használni!


Hóember

Az alaphoz fessük le a gurigát fehérre, ha esetleg más színű lenne. Ha megszáradt, rajzoljuk meg neki a szemeit és a száját fekete filccel és vágjuk ki narancssárga papírból a nóziját. A gombjait lehet filccel, vagy festékkel is rárajzolni, de akár apró gombokat is ragaszthatunk rá. Ezután jöhet a sál! Ez lehet valamilyen textil vagy filc anyagból is, vagy glitteres dekorpapírból. Csak vágjunk le egy csíkot, tekerjük a nyakába és rögzítsük ragasztóval. Ennek a hóembernek fülvédő is készült két kis fehér pompon és egy hajlított zsenília drótból, de a klasszikus fekete kalapot is el lehet készíteni fekete kartonból.


Manó

A Mikulás segédjének először is fessük le a gurigát egy testszínű festékkel. Ha megszáradt, az arcát filcekkel, festékkel is meg lehet rajzolni, de lehet neki szemeket és orrocskát is ragasztani. Vágjunk ki papírból 2 kis hegyes fület neki és ragasszuk fel. Mi zöld színben álmodtuk meg, de bármilyenre kreálhatod a ruháját! A sapijához zöld papírból kivágunk egy kört és egy helyen bevágjuk a középpontjáig, majd kissé összehúzzuk, hogy egy kúpformát kapjunk és megragasztjuk. Ragaszthatunk a szélére vattát és a tetejére is egy kis pompomot. Ha kész, ragasszuk a fejére. Jöhet a ruhája! Tekerd be tetszőleges színű és típusú anyagból és rögzítsd. Kedved szerint dekorálhatod, mi két kis gombot ragasztottunk még rá.


Mikulás

A Mikulás szinte ugyanúgy készül, mint a kis manó, csak piros színeket használva. Annyi plusz kiegészítést kap, hogy vattából még szakállat ragasztunk neki. A gombok helyett lehet neki övet is készíteni egy fekete papírcsíkból és egy sárga, vagy aranyszínű négyzetet kivágva meg van az övcsatja is!


Reméljük tetszett a kis összeállításunk és kedvet kaptatok elkészíteni párat. Nektek melyik tetszik a legjobban? Milyen más figurákat alkotnátok még meg? Ha szeretnétek, küldjétek el nekünk az elkészült műveket, szívesen gyönyörködünk bennük. Kellemes ünnepi hangolódást kívánunk nektek!